Rie Lise Larsen

Ett vackert papper kan inspirera till en massa saker. Det finns papper i alla färger, alla mönster och kan formas till alla tänkpara format. Origami, ett platt papper som blir en fågel, en drake eller en liten låda. Rie Lise Larsen är ett danskt företag som både gör papper och heminredning. Kolla in deras hemsida och låt dig inspireras!

Troféhängare

Ok, ytterligare en sak att leta efter på loppis, troféer!

Studioinspiration från Sköna hem

Bilder från: Sköna hem av: Per Wennerberg och Charlotte Pettersson

En god natts sömn

Sovrummet är för mig det viktigaste rummet i ett hem. Det är det sista intrycket på dagen och det första du får på morgonen. Om dagen har varit dålig så ska sovrummet ge dig lugn, ro och vara avslappnande. När du vaknar på morgonen med sand i ögonen och önskar mer än allt annat att klockan inte ringde så kan sovrummet få dig på bättre humör. Ett sovrum kan vara hur dekadent som hellst eller hur avskalat som helst bara det hjälper dig att just starta dagen eller avsluta den.
Mitt drömsovrum har en vit heltäckningsmatta, vit halvpanel med spelgar och en mintblå ljus krispig färg på väggarna. Sänggavlen ska vara vadderad och gärna i ett mörkgrått moccatyg. Lamporna ska vara snirkliga och sängborden antika. Och i en perfekt värld så står det alltid snittblommor i en vas.
Bilder från: decorare

Bookmarks and whoopies

Igår bakade jag mina första whoopie pies från en ny bok. Sidorna slog ihop hela tiden så jag var tvungen att gå ifrån förr att göra lite pyssel. En idé som jag hittat på internet för ett tag sedan var att vika papper och limma figurer eller mönster på. Det blir hur gulligt som helst. Perfekt att personifiera och ge bort tillsamans med en bok.
foto: formissue
Sen var det bakningen också...Bakning gör en glad och att få äta det som bakats gör mig ännu gladare. Whoopie pies är en chokladkaka med marängfluff i mellan och är superkul att göra eftersom du får använda en sprits vilket gör att man känner sig riktigt proffsig. Jag saknade dock en form så kunde inte få mina runda och jämna men men de smakade gott!
foto: formissue

Lappland, Jukkasjärvi och ishotellet

Om jag någonsin skulle kunna tycka att det är ok att vara kall om foten och nosen så är det faktiskt här tror jag.
www.icehotel.com/


Mini

Detta måste jag göra! Kommer inte ihåg var jag hittade bilden så det måste ha varit på pinterest. Där görs det ett dagligt besök av mig..ja minst två gånger.
Gott nytt år förresten!!

RSS 2.0