Första advent

Igår åkte julen fram! Vi sågs på pyssel och glögg och här har ni resultatet. Mycket nöjd med julens intåg och snart kommer det mer!
Med lite mossa kring ljusen och anteckningspapper så kommer man långt. Vad tycker ni om julriset? Funkar det eller är ris enbart till påsken? Jag kunde inte hålla mig!

En dag på landet

Dagen innehöll en resa ut till Snårestad där ett fint vitt hus står. Innuti finns en skatt av loppisfynd, tennsoldater, porslin, pelargoner och en varm brasa. Så många vackra ting som min far och Eva har samlat på sig genom åren.
Bilder: formissue

Kuljul

Transparenta kulor med färg i. Glasfärg eller hushållsfärg. Vilken färg som hellst! Matcha din jul med de färger som du vill ha. Tipset är att inte ta för lite färg.
bild: pinterest.com

Mmmuums i klassisk modern röra

Röra är ok. Röra är inte rörigt, det är personligt. Här har vi färgkoordinerad röra, röra sorterad efter typ eller så kan vi kalla det ett hem som används och är på riktigt och som livet, lite rörigt. Se fler bilder på Boligmagasinet.

Randigt och Afrika

Slipsen som pappa inte ville ha eller för en billig peng på loppis och sen är det bara kreativiteten som stoppar en. Innan du slänger så tänk på vilket sätt saken kan få ett nytt liv. Är det någon som fyller år som kanske vill ha ett nytt hårband? Eller någon som kommer att resa snart, ge dem en clutch för passet, pengarna och p-pillerna. Sy ett iphone fodral av en gardinrest eller gör ett kuvert av filttyg och skriv ett brev.

Saknar du tyg så gå in på Afabrica och beställ hem lite. Superfina chitengetyger. Jag ska göra ett telefonfodral i ett av tygerna. En sjal har jag redan sytt, får alltid komplimanger när jag har den på.

DIY - halsband

För tillfället är jag lite mer kreativ än vanligt och fastnar för do it yourself-projekt hela tiden. Det senaste är halsband. Jag har sparat ett trasigt armband sedan jag var kanske 13. Det är min mammas gamla som av någon anledning har hamnat hos mig. Nu har jag äntligen fått användning för det (hoppas hon inte vill ha tillbaka det..)
Flätat silkesbad + armband = klart
Kulor från ett trasigt arband + silkesband = klart
Silverkedja från pandurohobby + flörtkulor från sent 80-tal = klart
Nu - gör det själv! Har ni några andra bra ideér, dela med dig!?

Will you...

Precis som att jag tycker att varje kvinna förtjänar en snygg läderväska som kan slitas år för år och bara bli finare så tycker jag att varje kvinna förtjänar en riktig ring! En som är i ett ädlare material och kanske kan ärvas av barnen. Här nedan har vi en samling som jag inte hade blivit alls ledsen över att hitta på fingret.

Pyssel

Jag hade en clinderformad rislampa en gång i tiden. Så fort jag visste bättre åkte den ut! När jag flyttade ihop och blev sambo så åkte hans rislampor (i plural) UT!
Nu har än en gång Martha Steward försökt att få mig att gilla henne när de visar denna väldigt fina RISLAMPA!
Du behöver: Silkespapper/crepe papper, lim/självhäftande tejp och en rislampa. Sen är det bara att sätta igång.
Det ska jag göra så fort jag hittar en rislampa.
bilder från www.marthastewart.com

En vacker grå höst

Vem sa att hösten är orange, röd och gul? Elle gör färgen grå rättvisa med många underbara nyanser. Alcro har också förstått att hösten kan vara lika grå som verkligheten är grå och det är faktiskt vackert!


Ge mig ordning

Ge mig En plats för alla mina saker! Jag är så trött på att ha allting i små lådor som finns överallt. Jag vill ha ordning och reda och jag är inte alls en sådan person. Hur gör man då? Jag vill göra mig av med saker och skaffa nya. Idag vill jag även ha glass i stora lass, det är en sådan dag idag! Funderar på att köpa Ben & Jerrys. Ha nu en trevlig söndag

Muuto

Kolla vilket fint skrivbord med små fina detaljer. Inspiration. Bordet ser ut att vara ihopbyggt av rester och läderband. Bordet är från muuto och heter keep table.RSS 2.0