Drick först, pynta sedan!

Glasflaskor kan bli fina med lite fantasi. Här kommer lite förslag från en fantastiska sida som heter www.pinterest.com. Här finns hur mycket DIY som hellst. En tant som kan pyssla är Martha Stewart. Hon må vara präktig, egocentrisk och hysteriskt amerikansk men inspiration går att finna på www.marthastewart.com


Mer ljus!

Lampor och ljussättning är något av det viktigaste för att skapa stämning, atmosfär eller känsla i ett rum. Hur ljuset sprids, vilka skuggor som skapas och vad som belyses är alla aspekter att fundera på. Inredning ska vara roligt och jag har hellre ting i hemmet som har en personlighet.
Nedan är några lampor som ger mer än ljus. Det är ljus med budskap, humor och personlighet, helt enkelt ting som man vill umgås med.

1. Alvar Aaltos vita taklampa, som ett robothuvud eller någon ur The Jetsons 2. Foscarinilampan bibic påminner om ett litet djur som sticker upp huvudet ur vattnet 3. 7gods har skapat en ljuskälla som ser ut som en calla 4. Denna lilla vandrande pinne heter small work.5. Lampan Mhy från muuto är mumindalens lilla My. 6. Havsanimonliknande varelsen Bocci 28. 7. Spöka nattlampa från Ikea är en mjuk och gosig lampa. 8. Sluta kriga och gör en lampa! Philippe starck, Gun finns i både crom och guld. 9. En liten fågelrobot ser jag i denna darestudiolampan Fujiya.


Milda pasteller

Dessa bilder letade jag fram när jag sökte inspiration till vårt sovrum. Vi köpte en blå väggfärg, som hette Robert, på från Beckers. När vi provmålade hemma var den alldeles för mörk. Vi blandade ut den med 2 l väggfärg från flügger. De sa i butiken att det inte skulle gå med det gick alldeles utmärkt! En perfekt isblå/grön färg har vi nu, kommer aldrig att tröttna. Det tog en månad att bestämma rätt färg. Jag velade mellan rosa, grått, isblå eller tapet...Det finns så mycket fint. Det var värt den tiden att fundera över. Så ta er tid och tänk över vilken känsla du vill att rummet ska ge.På spaning efter tiden

Klockor är en fantastisk formsak. Tiden är jag mindre förtjust i. Här är i alla fall några klockor som får tiden att visa sig vackrare och inte stressande. Trendobservationen är att sommaren kommer att vara guldkantad.


Loppisfynd

Vad är en sommar utan loppis, inget är svaret så klart om någon undrade. Till vår nya lägenhet har vi letat och sökt efter ovala svarta ramar och fått ihop ett helt gäng. Några ramar är arvegods och har varit med hela livet.
De sitter nu i ett kluster på väggen i vår halva, som vi kallar kupan, som jag önskar vore tapetserad med cole and son - Palm Leaves Gree. En liten glaskupa till vår kupa  från Day Birger Mikkelsen hade också passat bra.

Den lilla skänken under fyndades på loppis för 20:-. Ett trevligt okynnesfynd. Jag har klätt lådorna med filt så mina smycken skulle trivas bättre däri. Ljusstakar i mässig med ett totalt värde av 80 riksdaler även dem fyndade på loppis. Så nu är kupan redo att avnjuta konjak i kupor i.

Stefan Holm och pallen Spin

Äntligen har pallen Spin (design: Stefan Holm) fått ett pris (inte ett möbelpris till, har utsetts till årets möbel 2010 bla.) utan ett pris som gör den köpbar, inte för mig med för de med pengar. Ca 1600:- blir notan för att sitta fint i Alvar Aalto stil. Snygg är den och otroligt rätt för många hem. Fler bilder hittar ni på www.swedese.se

Tilt shift

Som några av er kanske har märkt så är tilt shift den nya lilla svarta, alla ska ha den.
Tv-serien Sherlock holmes som nyligen gick på SVT, Filmen Gullivers resor, Tv serien Game of thrones, presentationen av auditionsstäderna i So you think you can dance, reklmfilmer, ja överallt är det tilt shift. Jag var också tvungen att prova det superenkla knepet i PSH.
Trixet är att ta bilden ovanifrån och ner och gärna tänka på vad som kan se lite modellaktigt ut.
Min bild på soporna tänkte jag egentligen skicka till min hyresvärd i vintras för att soporna aldrig hämtades.
Bilden på dansbanan togs på en spelning förra sommaren då grus i dojjan uppträdde och detta var hela publiken.
Ronneby är i vekrligheten nästan en modelstad så bilden gick inte att göra så mycket med.
Här är en bra tutorial: http://www.tiltshiftphotography.net/photoshop-tutorial.php

Välkommen till min nya blogg!

En länge övervägt idé om att skapa en blogg har nu genomförts. Rädslan för att inte duga eller att inte ge tillräckligt av det goda är förbisedd. Nu kör vi och hoppas på det bästa. Välkommen till formissue


RSS 2.0