Tänkte vi skulle tälta..

Jag har länge haft en dröm om en vandring genom en öken och tälta och grilla under en kolsvart, stjärnklar himmel. Det är något speciellt med tält, nomadiskt, lätt och äventyrsfullt! Ett sätt att utforska sig själv och världen på är genom att tälta.
Vila dina trötta fötter, fira din födelsedag eller fira kärleken i ett tält!
Bilderna kommer från: homeaway.com / hoosta.com / okavangoadventure.com / papakata.co.uk / whitecanvas.com

Norge i våra hjärtan

Efter den obegripliga, orimliga, orättvisa och hemska skjutningarna på Utöja och bombningen i Oslo önskar jag idag alla frid och ett hopp om framtiden. En framtid då alla får vara precis som de vill, var de vill med respekt och hänsyn för varandra. Någongång kanske livet får vara värt livet.


Betongen bryter sig loss från arkitekturen

Länge har det råa materialet betong fått cred för sin råa, enkla, rena och formbara egenskaper. Dessa ringar tar betongen till en ny nivå, en småskalighet som jag inte viste var möjlig.

Hösten 2011

Några av godbitarna för hösten 2011. En blandning av det jag fastnade för både i färg, svep och konturer.
1. Philip Lim 2. Chloé 3. Reed Krakoff 4. Ralph-Lauren 5. Armani 6. Derek Lam 7. Balmain 8. Rodarte
Samtliga bilder från VOGUE

Hay

Hay startade 2002 sin danska designresa. Deras tidlösa design har redan resulterat i klassiker, i mina ögon i alla fall. Spegeln strap mirror flörtar med 60-talets färgglada runda speglar och bordet RAY har anor från den underbara tid då Eames, Aalto, Saarinen, Jacobsen där rena linjer och organiska former styrde.

Geometry in the era of shabby chic

När alla inredningstidningar översvämmas av sliten färg och virkade dukar så är det skönt att titta på lite hederlig minimalism och geometriska former. Don´t get me wrong jag älskar den slitna, lantliga loppis stilen. Den är både miljövänlig, varm och mysig.
Jag har en stor ambivalens inom mig när det kommer till inredning, jag vill ha allt! Lantligt, orientaliskt, 50-tal, 20-tals romantiskt och super modernt. Mitt främsta problem när det kommer till stil just nu är om jag ska låta köket få fler Magretheskålar eller marockanska skålar. De passar ju inte alls ihop!
Men nu tillbaka till dagens bilder....
Uppifrån: Peter Malay, limited edition - lines. MDF italia - Random. Foscarini - big bang chandelier. Kartell - Sundial by Nendo

Kommunicera arkitektur med digital visualisering

Från Dwells hemsida hittade jag denna underbara digitala presentationsvideo över ett ännu obyggt hus. Videon gjordes för att kunerna bättre skulle förstå arkitektens vision. Kolla in den här

Semesterpyssel

När jag får ett jobb efter min nyligen tagda examen så kommer jag nästa sommar ha semester. Då kommer jag göra det här:
och det här...
vilket är vika pappersfigurer med gratis mallar från 3eyedbear! Det finns många olika figurer i olika svårighetsgrader. Hoppas jag har fingerfärdighet tålamod nog för att lyckas.

Lapptäcken möter satellit

Jag fick en symaskin av min farmor i examenspresent. En fantastiskt fin present och en symaskin har jag velat ha sedan jag flyttade hemifrån för 8 år sedan. Nu kan jag sy gardiner! Jag har sytt en kudde av en gammal gardinlängd som blev 120 lång och ska ligga som ryggstöd i sängen.
Sen är jag sugen på att göra ett lapptäcke men har man lite tålamod som jag så är dessa ett bra alternativ till de klassiska som kräver mycket mätande, nålande och noggrannhet. Se hur de konstruerats som satelitbild över en stad eller en by med gator, hus och odlingslotter kanske. Underbart kreativt från Ian Hundley studio. Kolla in det!

Danskt stationshus

Ett underbart härligt hus i närheten av Århus. Här kan jag tänka mig att bo!
Här är bilder från Sköna hem och Pernille Marqvardsens hus
Reportage av Katrine Johnsen Foto: Mette Helena Rasmussen Styling: Tia Borgsmidt

RSS 2.0