Malmö panorama

Vi var på att:gallery för att titta på utställningen Malmö Panorama. Utställningen består av, som namnet antyder, panoramabilder över Malmö stad. Nedan ser ni city kajen:
och S:t Pauli kyrka
Gå till att:gallery för att se bilderna live så som de gör sig bäst eller kolla in malmopanoramas hemsida där fotografen Adam Haglund och designern Jonas Eriksson håller till (länkar hittar ni ovan).


Ett sätt att prova på detta själv är att ta bilder som sedan läggs ihop i Photoshop. Verktyget "photomerge" låter dig välja vilka bider som ska sättas ihop sen gör photoshop resten. Med fördel används RAW-bilder eller en annan inställning på kameran som ger informationsrika bilder.
Så klart kan det behövas justeras i efterhand, lite måste ju konstnären få komma fram. Nedan är mitt försök med endast tre bilder i motsats till Adam Haglunds 108(!) stycken.

Orrefors

Ingegerd Råmans glasskapelser är klassiskt underbara och något som jag beundrar på avstånd på Orrefors och så klart dregglar jag lite när jag ser dem i butikerna. Ett nytt objekt att hålla utkik efter tycker jag även är Lena Bergströms serie Carat som i god 80-talsanda uppdaterar kristallglasen.
och glöm för allt i världen inte att se filmen med Karl Lagerfeld där han visar upp sin alldeles nya serie glas designade för orrefors.

Sov gott

Jag vill bygga en sänggavel. Den ska vara stoppad med dakronvadd och skummgummi. Den ska vara 1400x1400mm stor och kläs med en mörkblågrå möbelmocca från stoff och stil. Sedan vill jag ha tre linjer med knappar som jag ska spänna tyget med, som ryggen på en härlig chesterfieldsoffa. Men vi har ju ingen bil och inte heller tid så det är en dröm som får vänta. Så länge tittar jag på dessa bilder från Elle Decor, underbart, klassiskt och romantiskt precis så som jag tycker ett sovrum bör vara.


Super cute

Ett avvikande inslag men jag kunde inte motstå!
The Daily What en sida som jag inte riktigt förstår mig på men godbitar går att finna som denna underbara bild!

Iittala - en sommardröm

Det började med Taika
När ittala tog steget från enfärgade rena former och lämnade 90-talets randiga origo-serie (som jag älskade då/ogillar idag starkt) bakom sig uppstod Taika. Med denna serie har de enligt mig lyckats med det enkla i det överdådiga. Skog, saga och mystik i olika utförande som kan göra vilken frukost till ett äventyr!
Nu har de kompleterat med Korento illustrerad även den av Klaus Haapaniemi.
Trollsländor, blommor, vår, sommar...mys som växer.
Samtliga bilder är från Iittalas hemsida. Följ länken och botanisera i design som föddes i slutet av 1800-talet i byn Iittala i Finland.

Way out west 2011

Sveriges snyggaste festival
I två intensiva dagar har jag nyss avnjutit Prince, Robyn, Tiesto, Fleet Foxes, Janelle Monae och Kanye West live på Way out west i Göteborg.
Detta är min underbara vän Agnes på väg in första dagen!
Det var ren glädje när Prince spelade och vi bara stod och njöt av en konstert som alldrig tog slut. Tre extranummer och grymma musiker.
Tiesto gav mig dans och hopp. Kunde inte sluta dansa förutom för att hämta andan.
Sen måste jag ge en komplimang till den som designat årets way out west merch. Otroligt vackra färger i ett regnbågsliknande papegojmönster. Det var som att slottsskogen transformerats till en musikdjungel med exotiska fåglar från alla landets hörn och de finaste specimen av flyttfåglar i form av artister. Vädert var underbart, människorna fina, musiken ljuv och rundgången minimal.
Vi ses nästa år, samma plats och nya flyttfåglar som möts i kvitter, dans och hysteriskt dyr öl.

The Ghost Writer - huset

..är en mycket trevlig film från 2010. Jag älskade direkt filmen - och främst huset som den utspelar sig främst i. Ett underbart modernistiskt hus placerat mitt på en blåsig "falserbo" strand. Huset ligger vad jag förstår i Tyskland och stranden i Danmark. Av de källor jag kan hitta så är det interiör av Walter Knoll. Någon som vet mer?
Det är i alla fall huset som gör filmen och jag vill bo där! Underbar scenografi, ljus och fotografi filmen igenom som hjälper bland annat huset på traven men ååååhh. Hittade alldeles för få bilder från huset men se filmen och njut!

What would jesus wear?

Detta är den bästa presenten att ge bort! Den passar alla och är oändligt rolig. Det är något befriande att få göra om dessa otroligt framstående personer till mer än bara vetenskapsmän, gurus eller förebilder, de blir ju så söta.
Bor du i Malmö så finns just nu jesus dressup till salu på Miss juniversum. Freud, Einstein och Michelle Obama är andra godbitar att klä på och av.

Roligt.

RSS 2.0